Tävlingskommittén

Tävlingskommittén

Tävlingskommitén består av Frida Poulsen (sammankallande) och Helen Andersson. Utanför sektorn har vi hjälp av Tobias Nilsson med material.

  • Vi håller i klubbens bruks- och lydnadstävlingar. Vi beslutar, tillsammans med övriga klubbar i Hallandsdistriktet, om, när och vilka tävlingar vi ska anordna under året.
  • Vi försöker, i mån av tid och funktionärer, att ordna träningstävlingar.
  • Vi arrangerar, tillsammans med Rallylydnadsektorn och Agilitysektorn, varje år ett Klubbmästerskap.
  • Vi utser laget till Hallandskampen, den årliga nybörjartävlingen där varje klubb i distriktet kan anmäla ett lag.
  • Vi håller reda på resultat under året och räknar ut vem som blir årets bruks- lydnads- och nose workhund.

Under förutsättning att vi fått reda på det, uppvaktar vi också hundar som tagit titlar som LP eller champion på nästkommande årsmöte.

Knutna till tävlingssektorn är även klubbens tävlingsledare och tävlingssekreterare i bruks- och lydnad. Dessa bjuds in till möte ett par gånger om året för att vi ska kunna tillsätta funktionärer till alla tävlingar/prov.

epost: tavling@falkenbergsbk.se

Information för våra tävlingsekipage (bruks och lydnad och nose work)

I klubbstugan finns en vägg med foto på och resultat för ekipagen. Det är den tävlandes eget ansvar att hålla sina resultat aktuella. Vill man inte vara med på denna vägg så är det naturligtvis inget tvång.

Regler för Årets Brukshund och Årets Lydnadshund

För att få vara med och tävla om Årets Brukshund och Årets Lydnadshund krävs att hunden deltar på minst tre officiella tävlingar under året, samt tävlar för Falkenbergs Brukshundklubb. Resultaten hämtas från SBK-tävling. Vinnande hundar uppmärksammas på kommande årsmöte, då vandringspris delas ut.

Poängberäkning

Ekipagets tre bästa resultat under året omräknas till en kvot vilket innebär att man dividerar uppnått resultat med möjlig maximal poängsumma. Därefter räknar man ut en genomsnittlig kvot. 

Högsta genomsnittliga kvot vinner. Vid likaplacering får ytterligare resultat räknas med för att få en vinnare.