Föreläsning Hund i Rörelse

Annika Falkenberg kommer till Falkenbergs Brukshundklubb

Den 30 januari 2019 kl 18.30 – 2100.

Kostnad: 100 kr inkl. fika för klubbens medlemmar övriga 150 kr. Anmäl: så fort som möjligt till hus@falkenbergsbk.se

Platser kommer att erbjudas andra klubbar om det finns lediga platser kvar den 7 januari 2019.

Maxantal platser 45 st.

Välkomna!

Hundägarutbildningssektorn

Om föreläsningen.

Under kvällen berättar Annika hur du kan utveckla och guida din hund till att bättre utnyttja sin fysiska potential. Genom att göra en enkel rörelseanalys kan vi se vilka delar i hundens rörelsebank vi vill arbeta med att förbättra eller förändra. Med detta som utgångsläge kan vi sedan lägga upp en individuell plan för vår grundträning.

En god hjälp på vägen är att ha verktygslådan packad med bra grundövningar som bygger på hundens naturliga rörelser. Genom att presentera olika övningar för min hund kan jag snabbt se vilka rörelser den redan är bra på att utföra och vilka den har svårare för. Då kan jag lägga en planering utifrån detta och stärka de delar som behövs.

All fysträning har till syfte att minska skaderisker, öka möjligheten till goda tävlings- och träningsresultat eller att ge hunden att sunt och hälsosamt liv om vi nu inte valt att tävla med vår hund utan är aktiva på annat sätt. Bra grundträning är viktigt och kan förändra möjligheten till ett sunt och aktivt liv för hundar i alla åldrar.

Med rätt nycklar och bra verktyg är detta både möjligt och hyfsat enkelt att uppnå. Genom att öka kunskapen om hur rörelser fungerar och sätts samman, vilka mekanismer som styr hundens val av rörelser och till det lägga en förståelse för hur jag vill att min hund ska röra sig för att nå sin bästa potential blir fysträningen effektiv och rolig på samma gång.

Annika Falkenberg är Godkänd Legitimerad Sjukgymnast med lång erfarenhet av klinisk verksamhet och arbetar inom Jordbruksverkets bestämmelser för djurhälsopersonal.

Annika driver Hundverksta’n Sport & Rehabcenter med inriktning rehabilitering, friskvård och sport